در همین رابطه "حسن هانی زاده" کارشناس ارشد مسائل خاورمیانه معتقد است: بازگشت مجدد بندر بن سلطان رئیس سابق سازمان امنیت عربستان به عرصه های تصمیم گیری این کشور و سپردن پرونده عراق به این عنصر مرموز و خطرناک از وجود یک توطئه سازمان یافته برای دگرگونی ساختار سیاسی عراق حکایت دارد.
بندر بن سلطان که به مدت 22 سال سفیر ریاض در واشنگتن بود روابط گسترده ای با دستگاه های اطلاعاتی ،نظامی و سیاسی امریکا دارد و مورد اعتماد و مشاوره مقامات آمریکائی قرار می گیرد. وی در بحران سازی های 3 سال گذشته سوریه و نیز انفجارهای اخیر لبنان نقش کاملا پر رنگی ایفا کرد و با ارتباط گسترده ای که با رهبران گروه های تروریستی دارد بخش مهمی از سازماندهی این گروه ها را بعهده دارد.
بندر بن سلطان در طول 3 سال اخیر بارها به فلسطین اشغالی مسافرت کرد وبا مقامات بلند پایه امنیتی رژیم صهیونیستی پیرامون مسائل منطقه ونحوه بهره برداری از گروهک های تروریستی گفتگو کرد. همچنین بندر بن سلطان در سازماندهی القاعده برای مقابله با نیروهای اتحاد جماهیر شوروی سابق در افغانستان نقش اساسی داشت.
استراتژی بندر بن سلطان بر قطع محور تهران – دمشق –بیروت، حذف مقاومت اسلامی منطقه، کاهش حوزه نفوذی ایران و شیعیان و هماهنگ کردن محیط عربی با سیاست های رژیم صهیونیستی و آمریکا، تکیه دارد.
هر چند در موضوع سوریه بندر بن سطان با دادن گزارش های غیر واقعی به آمریکا مبنی بر این که نظام سوریه در یک فرایند زمانی 6 ماهه سرنگون خواهد شد مورد خشم کاخ سفید قرار گرفت اما او همچنان مهره محبوب سازمان سیا و موساد است. وی در سازماندهی گروه 14 مارس لبنان برای تقابل با حزب الله و جریان های همسو با مقاومت اسلامی نقش داشته است.
بندر بن سلطان سر انجام به دلیل ارائه گزارش های مبالغه آمیز مورد خشم کاخ سفید قرار گرفت و باراک اوباما رئیس جمهوری امریکا در سفر اخیر خود به ریاض به ملک عبدالله پادشاه عربستان دستور داد تا بندر بن سلطان را از ریاست سازمان امنیت عربستان بر کنار کند.
دلیل نا کامی بندر بن سلطان برای سرنگونی بشار اسد رئیس جمهوری سوریه ارزیابی اشتباه وی از شرایط سیاسی و اجتماعی و نظامی سوریه بود که به شکست سیاست های آمریکا، عربستان، قطر و ترکیه در سوریه منجر شد. اما با توجه به رخدادهای اخیر عراق، ملک عبدالله پرونده این کشور را در اختیار بندر بن سلطان قرار داد.
لذا عراق در آینده با چالش های سیاسی و امنیتی فراوانی مواجه خواهد شد زیرا هدف اصلی عربستان و آمریکا از بحران سازی در عراق نا کارآمد جلوه دادن نخست وزیر عراق در مقابله با بحران های داخلی این کشور است.
به نظر می رسد نخستین گام بندر بن سلطان برای سرنگونی دولت نوری المالکی و ایجاد تقابل بین طیف های مختلف عراق تشویق گروهک های تروریستی به حمله به اماکن مقدسه عراق خواهد بود.
به همین دلیل پیش بینی می شود عراق در آینده با چالش های سیاسی و امنیتی مواجه خواهد شد و شرایطی مشابه شرایط فعلی سوریه خواهد داشت.
دشمن عقل
امام علی علیه السلام :
اَلْهَوى عَدُوُّ الْعَقْلِ؛
هواى نفس، دشمن خرد است.
شرح غرر: ج1، ص68